Zoeken Menu

Onze aanpak

Meerdere wegen leiden naar Rome. Dat geldt ook voor werken aan duurzame inzetbaarheid. U kunt kiezen voor een strategische en integrale benadering, maar ook voor een praktische aanpak vanuit een of meerdere  onderwerpen. Wij denken hierin graag met u mee.

Het CAOP pakt duurzame inzetbaarheid op als onderdeel van uw organisatiestrategie. Zo kan de aanpak optimaal bijdragen aan het succes van uw organisatie. Samen met u kijken we waar uw organisatie staat: wat doet u al op het gebied van duurzame inzetbaarheid, welke vragen zijn er, maar vooral ook: waar wilt u naartoe? Gezamenlijk gaan we op zoek naar een effectieve aanpak die past bij uw organisatie. Onze ervaring is dat geen enkele organisatie vanaf nul hoeft te beginnen: wij gaan uit van waar u al mee bezig bent en verbinden dat met interessante praktijken en ontwikkelingen.

Praktische instrumenten

Het CAOP kan u praktische werkvormen en instrumenten bieden om te werken aan duurzame inzetbaarheid binnen uw organisatie. Een paar voorbeelden:

  • Verkenning op de werkvloer naar de stand van zaken op het gebied van duurzame inzetbaarheid;
  • Jobfit: een digitaal spel waarmee u met elkaar in gesprek gaat over duurzame inzetbaarheid;
  • Aanpak om tot een strategische personeelsplanning te komen;
  • De denktank-methode. Dit is een methode waarin medewerkers vanuit verschillende lagen in de organisatie in co-creatie stapsgewijs en in korte tijd (3 -4 maanden) praktische oplossingen ontwikkelen voor een ‘taai’ vraagstuk;
  • Begeleiden van strategische sessies in de organisatie (van RvB tot op de werkvloer).

Thema’s

Het CAOP biedt ook ondersteuning bij de aanpak van specifieke facetten van duurzame inzetbaarheid. Klik op de oranje pijlen in de figuur hieronder voor meer informatie over deze facetten of lees de uitgebreide informatie onder de figuur.

Arbeidsvoorwaarden

Werknemers hebben allemaal hun eigen wensen en hebben dus behoefte aan een arbeidsvoorwaardenpakket dat op hen is afgestemd. Door arbeidsvoorwaarden op maat te maken, wordt de duurzame inzetbaarheid van medewerkers vergroot.
Lees meer >

Werkinhoud en werkplezier

Een medewerker die tevreden is met de inhoud van zijn werk en er ook plezier in heeft , zal ook duurzaam inzetbaar zijn. Wanneer de werkinhoud voor uw personeel onder druk staat, kunt u hier op verschillende manieren iets aan doen.
Lees meer >

Mobiliteit & ontwikkeling

Ontwikkeling is van groot belang voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Ook de kans om ergens anders aan de slag te gaan draagt hier aan bij. Er zijn diverse manieren om de mobiliteit en ontwikkeling van uw medewerkers te stimuleren.
Lees meer >

Vitaal & gezond

Hoe kan uw organisatie bijdragen aan de gezondheid en vitaliteit van uw medewerkers? Onderzoek het door een plan van aanpak op te laten stellen of een workshop te volgen.
Lees meer >