Voor wie is het?
Deze aanpak is gericht op sectoren die een duidelijk ontwikkelingsperspectief willen bieden aan huidige en aankomende beroepskrachten. Het doel is om te zorgen voor structureel voldoende gekwalificeerd personeel.
Wat houdt het in?
De Atlas voor Competentieontwikkeling brengt de gevolgen van relevante ontwikkelingen in kaart en brengt dat in perspectief met de overeenkomsten en verschillen in de beroepsuitoefening in het primair proces. Zo geven we (toekomstige) beroepskrachten een duidelijk perspectief en weten ze welke competenties er nodig zijn binnen het beroep.
Hoe werkt het?
Op basis van een aangepast analysemodel van het RIVM brengen we de gevolgen van relevante ontwikkelingen in beeld voor:
- kwaliteit van leven;
- ondersteuningsbehoefte;
- beroepsuitoefening;
- leren en ontwikkelen van (toekomstige) beroepskrachten
Verder brengen we de overeenkomsten en verschillen in de beroepsprofielen in het primair proces in kaart. Op basis hiervan ontwerpen we een Atlas voor Competentieontwikkeling, waarmee voor de sector duidelijk wordt wat beroepskrachten kunnen leren en welke competenties er nodig zijn binnen de beroepsgroep.
De Atlas voor Competentieontwikkeling wordt met inhoudsdeskundigen en klankbordgroepen met beroepsbeoefenaren afgestemd.
Wat levert het op?
De sector biedt huidige en aankomende beroepskrachten een duidelijk ontwikkelingsperspectief.
Meer weten?
Wil je meer weten over de Atlas voor Competentieontwikkeling? Neem dan via onderstaand formulier contact op met Hans Timmerman en je ontvangt een offerte.