Zoeken Menu

Senior Adviseur (32 – 38 uur)

Het CAOP is het kennis- en dienstencentrum op het gebied van arbeidszaken in het publieke domein. De organisatie verbindt wetenschap met beleid en praktijk, zorgt voor kennisdeling binnen en tussen sectoren en beschikt over een groot netwerk. De 200 professionals bieden een breed scala van diensten op het gebied van advies, onderzoek en projectmanagement. De afdeling Strategische Kennisontwikkeling zoekt een ervaren adviseur.

Kan jij (nieuwe) thema’s op de kaart zetten, die ook inhoudelijk verdiepen en hierbij de vertaalslag maken tussen theorie en praktijk en kan jij makkelijk schakelen tussen wetenschap, politiek en sociale partners? Solliciteer dan op de functie:

Senior Adviseur (32 – 38 uur)

De afdeling Strategische Kennisontwikkeling verzamelt, ontwikkelt en verspreidt kennis over arbeidsvraagstukken in het (semi) publieke domein en adviseert hierover richting klanten. Hierbij vormen de kernthema’s van de Strategische Kennisagenda van het CAOP het uitgangspunt.

De functie

Voor de afdeling zoeken wij een analytische generalist die overzicht heeft en verbanden weet aan te brengen, maar ook het vermogen heeft om in korte tijd zich te verdiepen in een complex specialistisch onderwerp. Daarnaast zet je (nieuwe) thema’s op de kaart en breng je de resultaten zowel schriftelijk als mondeling goed voor het voetlicht. Je agendeert onderwerpen politiek en maatschappelijk en bent goed in staat om tijdens bijeenkomsten als inhoudelijk moderator op te treden en tegengestelde belangen te overbruggen.

De belangrijkste taken van de senior adviseur zijn: het verdiepen van één of meerdere thema’s van de Strategische Kennisagenda, het projectleiderschap van (zelf geacquireerde) complexe onderzoeks- en adviesprojecten, het invulling geven aan kennisvalorisatie (via o.a. artikelen, visuals en blogs). Daarnaast lever je een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van het CAOP als kennisinstituut met bijbehorende nieuwe dienstverlening.

Wat vragen wij?

  • Een afgeronde sociaalwetenschappelijke opleiding (gepromoveerd zijn is een pre).
  • Ruime ervaring op seniorniveau in een relevante onderzoeks- of adviesfunctie.
  • Kennis van en ervaring met het uitvoeren van kwantitatief en kwalitatief onderzoek en onderzoeksmethodes.
  • Je beschikt over conceptueel en analytisch denkvermogen.
  • Je durft buiten de gebaande paden te zoeken naar creatieve alternatieven.
  • Je bent in staat financieringsbronnen voor kennisontwikkeling aan te boren.
  • Je beschikt over up to date kennis van nationale en internationale ontwikkelingen op het gebied van de arbeidsmarkt in het (semi) publieke domein.
  • Je bent in staat om verbinding te leggen tussen wetenschap, beleid en praktijk.
  • Je bent sensitief en hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.
  • Je bent gesprekspartner van wetenschappelijke experts, bestuurders en politici.

Wat biedt CAOP jou?

Een zelfstandige, uitdagende baan in een interessant complex werkveld. Een inspirerende werkomgeving met professionele collega’s. Wij bieden uitstekende arbeidsvoorwaarden die in overeenstemming zijn met jouw kennis en ervaring. Het salaris voor de functie bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring, maximaal € 5.911,- (schaal 12 CAO-CAOP). Dit is op basis van een 38-urige werkweek, excl. 8% vakantietoelage en 9,56% individueel keuze budget. Uiteraard bieden wij ook een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren op de functie Senior Adviseur ?

Ben je enthousiast over deze functie en denk je de diversiteit van de afdeling te kunnen versterken? Dan zien we je motivatie hiervoor en je CV graag uiterlijk 25 maart 2019 via onze sollicitatiepagina tegemoet.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!