Zoeken Menu

Verdiepingsleergang Integriteitsmanagement

De verdiepingsleergang integriteitsmanagement is voor professionals die al enige tijd werken aan het integriteitsbeleid van hun organisatie, en nu een verdiepingsslag willen maken.
Het kan zijn dat u vragen heeft over een specifiek onderwerp, of juist in de breedte meer kennis wilt vergaren: voor beide perspectieven is aandacht in de leergang. De verdiepingsleergang duurt drie dagen.

Wat bereikt u met de verdiepingsleergang integriteitsmanagement?

  • U krijgt een verdieping op uw bestaande kennis omtrent integriteitsbeleid en management. U krijgt handvatten aangereikt hoe u integriteit levend houdt binnen uw organisatie, hoe u medewerkers en leidinggevenden meekrijgt en stimuleert op dit onderwerp en hoe u een integraal en samenhangend integriteitsbeleid uitzet.
  • U krijgt theoretische en praktische kennis die u direct kunt gebruiken in de dagelijkse werkpraktijk.
  • U kunt een netwerk opbouwen met andere deelnemers en hun organisaties.

Welke vragen komen aan de orde in de leergang?

  • Wat is het belang van cultuur en leiderschap voor effectief integriteitsbeleid en hoe kun je daar invloed op uitoefenen?
  • Hoe stimuleer je ‘morele moed’ bij medewerkers om bijvoorbeeld lastige kwesties aan de kaak te stellen of gevoelige zaken te agenderen?
  • Hoe gaat u om met een melding, met de inrichting van het onderzoek en met de afhandeling van de resultaten van een onderzoek?
  • Hoe houdt u integriteit op de agenda, hoe blijft het op de kaart staan? Wat zijn de basisprincipes van een integraal samenhangend integriteitsbeleid?

Werkvorm

Een CAOP trainer zorgt voor een inhoudelijk afwisselend interactief programma. Tijdens bepaalde modules kunt u ook ervaren gastdocenten uit de praktijk en wetenschap verwachten.

Door de beperkte groepsomvang is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht en de eigen leervragen.

Certificaat

Na afloop ontvangen de deelnemers die het volledige programma doorlopen hebben een certificaat van deelname.

Data en locatie

De leergang wordt 1 keer per jaar aangeboden.

Data 2017: 5 september, 19 september en 3 oktober.

De leergang is van 09.30 uur tot 16.30 uur en vindt plaats in Den Haag op loopafstand van het Centraal Station.

Kosten en inschrijven

De kosten voor deze driedaagse leergang bedragen in totaal  € 1.890,-. Het is niet mogelijk om het deelnemerschap te delen of losse modules uit deze leergang te volgen. 


Het CAOP is aangemeld bij het CRKBO. Dat betekent dat de leergang is vrijgesteld van BTW.

Heeft u nog vragen, of wilt u zich inschrijven neem dan contact met ons op per e-mail integriteit@caop.nl of via 070-376 59 37.