Zoeken Menu

Motieven, gedrag en integriteit - gemotiveerde ambtenaar is goud waard voor de organisatie

Integriteit is een begrip dat meebeweegt met de tijd. Innovaties en ontwikkelingen zorgen voor nieuwe aandachtspunten en kwetsbaarheden. Het vergroten en opfrissen van kennis is daarom goed. Het CAOP vindt dit belangrijk en organiseert actuele eendaagse modules binnen het vakgebied integriteit en omgangsvormen voor een brede doelgroep

Motieven, gedrag en integriteit - gemotiveerde ambtenaar is goud waard voor de organisatie

Trainers

Corina Hendriks (senior onderzoeker bij het CAOP) en Marjolein van Dijk (trainer CAOP) brengen in deze module wetenshap en praktijk samen. 

Mensen met een hogere ‘Public Service Motivation’ score (het dienen van het publieke belang) zijn eerder geneigd om integer te handelen. In hoeverre zijn motieven relevant in het licht van integriteit/integriteitsbeleid en welke handelingsperspectieven vloeien hieruit voort? En in hoeverre kan de sociale en organisatorische omgeving de Public Service Motivation verhogen of verlagen?

Het doel van de eendaagse module is drieledig:

  • Inzicht krijgen in de relevantie voor integriteitsbeleid van de motivatie van werkenden om in de (semi-) publieke sector te werken – d.w.z. de Public Service Motivation 
  • Ervaren hoe deze motivatie om “het publieke belang te dienen” wordt beïnvloed door anderen (sociale omgeving) en de organisatiecultuur (organisatorische context);
  • Op basis van deze inzichten concrete handelingsperspectieven meegeven.

Certificaat

Na afloop van een module ontvangen de deelnemers een certificaat van deelname.

Praktisch

Onze CAOP trainers en gastdocenten zorgen voor een inhoudelijk afwisselende dag. Een module staat gelijk aan een volledige trainingsdag.

Per module hanteren wij een minimum van 7 deelnemers. De maximale groepsgrote is 12 deelnemers. Door de beperkte groepsomvang is er ook ruimte voor persoonlijke aandacht en leervragen.

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar: integriteit@caop.nl o.v.v. de module die u wilt volgen.

Vragen

Heeft u vragen over een of meerdere modules of behoefte aan een maatwerk oplossing? Neem dan contact op met Ingrid Haagensen integriteit@caop.nl.