Zoeken Menu

Workshops en trainingen tegen pesten op de werkvloer

21-09-2017

Ruim een kwart van de mensen in Nederland wordt weleens gepest door collega’s of leidinggevenden. Het onderwijs kent van 18 tot 22 september de Week Tegen Pesten, maar ook op de werkvloer komen pesterijen veelvuldig voor: jaarlijks zijn ongeveer een half miljoen werknemers hiervan het slachtoffer.

Pesten op het werk is één van de vormen van ongewenst gedrag op de werkvloer. Vaak zijn kleinigheden al vervelend genoeg, zoals die ene collega altijd overslaan bij het halen van koffie of negatieve roddels verspreiden. Pesten op het werk is niet alleen vervelend voor het slachtoffer, maar ook voor de organisatie. Het verpest de onderlinge werksfeer en samenwerking én het kost de werkgever geld. Hoe pakt u dit gedrag aan? En belangrijker nog: hoe zorgt u voor een prettige werksfeer waarin iedereen zichzelf mag zijn?

Het CAOP verzorgt workshops en trainingen om ongewenst gedrag op het werk te voorkomen en aan te pakken. Daarnaast helpt het CAOP organisaties met het opstellen van beleid en bijvoorbeeld handreikingen tegen pesten.

Meer informatie


Meer informatie vindt u op onze expertisepagina.