Zoeken Menu

'Tijd voor overheidsmanager die dynamische teams stimuleert'

26-02-2018

De jonge overheidsmanager van vandaag straalt zelfvertrouwen uit en weet de weg op sociale platforms. Hij of zij trekt deskundigen uit hun afdelingskoker en zet ze aan het werk in kleinere, dynamische teams om tot creatieve oplossingen te komen. Tegelijk laten deze ‘jonkies’ zich gidsen door oudere collega’s. Tenminste, als het aan hoogleraar Zeger van der Wal ligt. In een interview met JONG & Ambtenaar schetst hij een beeld van de overheidsmanager in de 21e eeuw.

Ander type leiderschap


‘Overheden hebben in feite nog steeds de organisatiestructuur met afdelingen en hiërarchie uit de jaren zeventig, tachtig’, zegt Van der Wal in het interview. 'Alle grote kwesties van deze tijd snijden daar dwars doorheen en vraagstukken worden hierdoor minder goed opgelost.' De huidige tijd vraagt volgens de hoogleraar dan ook om een ander type leiderschap. Dit leiderschap beschreef hij eerder al in de oratie die hij hield toen hij de Ien Dales Leerstoel van het CAOP en de Universiteit Leiden aanvaardde.

Generaties kunnen elkaar versterken


Jonge managers moeten niet de fout maken hun oudere collega’s af te schrijven, waarschuwt Van der Wal. Hij is ervan overtuigd: 'Als jonge overheidsmanager kun je vreselijk veel leren van je 60-jarige collega. Hoe het spel gespeeld wordt, maar misschien ook hoe je werk en gezin kunt combineren. Daar kun je maar beter van profiteren.'

Lees het volledige interview met Zeger van der Wal in JONG & Ambtenaar.

JONG & Ambtenaar is een special van het blad Binnenlands Bestuur voor jongeren tot 35 jaar. Het magazine wordt verspreid via hogescholen en universiteiten en uitgereikt op beurzen en congressen.