Zoeken Menu

Platform Informeel Onderwijs: sleutel tot succes!

1-09-2015

Informeel onderwijs beter benutten om leerachterstanden en ongelijke kansen te bestrijden. Om dat te voor elkaar te krijgen, werkt het CAOP aan het oprichten van het Platform Informeel Onderwijs. Voor de zomer organiseerde het een debat in Nieuwspoort. Ruim 70 vertegenwoordigers van gemeenten, migrantenorganisaties, onderwijs en wetenschap waren aanwezig. Dr. Paul Jungbluth (Universiteit Maastricht) en wethouder Bert van der Burgt (gemeente Dordrecht) behoorden tot de sprekers. Nu houdt het CAOP gesprekken met sleutelfiguren. En de brede discussie krijgt een vervolg tijdens de Nationale Onderwijsweek 2015 die als thema ‘Meer dan school’ heeft.

Wie het debat in Nieuwspoort gemist heeft of dat terug wil zien, kan het filmverslag bekijken. In twintig minuten krijgt u een goed beeld van de discussie onder leiding van debatvoorzitter Pieter Hilhorst.

Leest u liever? Dat kan ook door het  korte verslag (416 KB) te downloaden.

Via website en nieuwsbrief houdt het CAOP u op de hoogte van de ontwikkelingen van het Platform Informeel Onderwijs. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Zeki Arslan via z.arslan@caop.nl en 06 – 553 07 253.