Zoeken Menu

‘Masters’ in het nieuwe ambtenarenrecht

25-09-2017

Wat betekent de WNRA voor betrokkenen in de praktijk? Die vraag stond centraal tijdens de eerste aflevering van de CAOP-masterclass ‘Genormaliseerd arbeidsrecht voor ambtenaren’ op 19 september. HR-functionarissen, beleidsmedewerkers, leidinggevenden en personeelsvertegenwoordigers van ondernemingsraden en vakbond werden in een dag grondig bijgepraat over de aanstaande veranderingen, onder leiding van advocaat Loe Sprengers en hoogleraar Barend Barentsen.
 
Loe Sprengers is sinds 1984 advocaat arbeids- en ambtenarenrecht en voormalig hoogleraar Arbeidsverhoudingen Publieke Sector op de Albeda Leerstoel. Barend Barentsen is de huidige hoogleraar Arbeidsverhoudingen Publieke Sector. Sprengers en Barentsen gaven de cursisten op 19 september nieuwe inzichten in de belangrijkste wijzigingen van het nieuwe ambtenarenrecht: over het juridisch kader van de collectieve arbeidsverhoudingen (het nieuwe cao-recht voor de overheidssectoren) en over de nieuwe individuele rechtspositie (vooral het nieuwe ontslagrecht).
 
De cursisten, waaronder twee uit België, werden op interactieve wijze geïnformeerd over de wettelijke regels en de jurisprudentie op dit terrein. De ‘voetangels en valkuilen’ die bij de invoering en implementatie van de Wet Normalisering rechtspositie ambtenaren (WNRA) spelen, kregen daarnaast ruim de aandacht.

Reacties

Enkele reactie van deelnemers aan de masterclass:

  • 'Kort en begrijpelijk overzicht van belangrijke punten!’
  • ‘Inhoudelijk sterk, deskundige docenten, diverse groep cursisten, praktijkgericht en boeiend!’
  • ‘Enthousiaste en bevlogen docenten!’

Meer informatie en aanmelden

Wilt u ook de masterclass Genormaliseerd arbeidsrecht voor ambtenaren volgen? De volgende masterclass is eind november of begin december (de precieze datum is nog niet bekend). U zich alvast aanmelden door een mail te sturen naar opleidingen@caop.nl.

Meer informatie over de masterclass Genormaliseerd arbeidsrecht voor ambtenaren