Zoeken Menu

Koester de motivatie van werknemers in de publieke sector

23-11-2017

‘Het menselijk kapitaal wordt cruciaal. De intrinsieke motivatie van werknemers om in de publieke sector te werken, moeten we koesteren. Gemotiveerde mensen zijn tevreden en presteren goed’. Dat stelt Corina Hendriks, senior onderzoeker bij het CAOP en een van de sprekers op het Binnenlands Bestuur/IZA-congres ‘De Gezonde Ambtenaar’ op 23 november bij de gemeente Leiden.

‘Uit de wetenschap en de praktijk blijkt telkens weer dat een werknemer beter presteert als die lekker in zijn vel en goed op zijn plek zit. Geluk, plezier en tevredenheid op de werkvloer zijn thema’s die daarom steeds hoger op de agenda moeten komen te staan bij werkgevers. Dat geldt niet alleen voor het bedrijfsleven, maar ook zeker voor de publieke sector’, zegt CAOP-onderzoeker Corina Hendriks in een artikel op de website van Binnenlands Bestuur.

‘Ambities werknemers zijn goudmijn’

Hendriks wil onderzoeken hoe de motivatie om ‘de publieke zaak’ te dienen de tevredenheid en prestaties van mensen beïnvloedt. Ze wil daarbij vooral kijken naar hun ‘impliciete motieven’. Inzicht hierin helpt niet alleen de werknemer om een passende baan te vinden, maar ook de werkgever om tot een betere organisatie te komen. Want een goed functionerende overheid begint volgens Hendriks bij de mensen die daarvoor werken. ‘Als de werkgever zichzelf eerst de vraag stelt: ‘wat drijft onze mensen?’, dan weet je precies welke ambities er zijn om bij te dragen aan het publieke belang en heb je een goudmijn in handen.’

Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op met Corina Hendriks, senior onderzoeksadviseur bij het CAOP via C.Hendriks@caop.nl of 06 103 880 79.

Bron

Artikel ‘Gemotiveerde ambtenaar is goud waard voor de organisatie’ (Binnenlands Bestuur, 23 november 2017)