Zoeken Menu

Een beter overleg met de cursus krachtenveld arbeidsverhoudingen

4-09-2017

Hoe geeft u vorm aan een goede relatie tussen de werkgever en de werknemersvertegenwoordiging? Die vraag staat centraal tijdens de in-company cursus ‘krachtenveld arbeidsverhoudingen’ van het CAOP. U kunt deze cursus nu boeken.

De grote kracht van het Nederlandse poldermodel is dat partijen op basis van gelijkwaardigheid met elkaar in gesprek gaan, om samen resultaat te bereiken. Of het nu gaat om de ruimtelijke inrichting van een gebied of het vernieuwen van de arbeidsvoorwaarden: al polderend bereiken we een resultaat met draagvlak.

Maar soms lukt het even niet. De partijen komen er niet uit, de onderlinge relatie komt onder druk te staan en de arbeidsverhoudingen raken verstoord. Met de eendaagse cursus ‘krachtenveld arbeidsverhoudingen’ krijgt u in één dag handvatten om de onderlinge verhouding te verbeteren.

Opzet cursus

Het eerste deel van de cursus richt zich op de achtergrond van arbeidsverhoudingen en het overleg tussen werkgever en vakbonden. Met de deelnemers staan we stil bij de rol die zij zelf spelen binnen deze arbeidsverhoudingen. Ook worden met een set ‘tegeltjeswijsheden' de do’s en don’ts van het overleg tussen werkgever en werknemers besproken.

In het tweede deel oefenen de deelnemers, aan de hand van een bestaande casus, de aangereikte theorie. Met verschillende rollenspellen bekwamen zij zich in het voorbereiden en het voeren van het overleg. Daarbij ligt de focus op het in contact komen met de overlegpartner.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de cursus krachtenveld arbeidsverhoudingen? Neem dan contact op met Laurens Raijmakers, senior adviseur bij het CAOP.
M: 06 2082 5779
E: l.raijmakers@caop.nl