Zoeken Menu

CAOP-evenement 14 mei: Samen werken aan betekenisvol werk

28-02-2019

Wat is het belang van betekenisvol werk voor professionals en voor organisaties? En hoe kunnen we met elkaar medewerkers in staat stellen betekenisvol te werken? Hierover organiseert het CAOP op 14 mei een evenement. Met keynotes, de uitkomsten van een onderzoek, een boekpresentatie workshops en gesprek via interactieve werkvormen.

Het CAOP wil bijdragen aan een samenleving waarin mensen betekenisvol kunnen werken. Waarin ze werk kunnen doen dat er in hun ogen toe doet, dat het verschil maakt voor een ander of voor de samenleving als een geheel. Waarom is het volgens ons zo belangrijk dat professionals betekenisvol kunnen werken? En wat is de rol van organisaties en leidinggevenden hierbij? Graag denken we hierover met u na tijdens het evenement Samen werken aan betekenisvol werk op 14 mei.

Programma

In een keynote krijgt u eerst een inleiding op betekenisvol werk: wat is het en wat is het belang van dit thema? Daarnaast presenteren we wat cijfers uit ons eigen onderzoek naar betekenisvol werk. Ook presenteren we een portrettenbundel waarvoor 17 professionals zijn geïnterviewd over hun werk. Zij vertellen wat ze daarin waardevol en belangrijk vinden, en wat hen motiveert om hun werk te doen.

In twee deelsessies kunt u via verschillende invalshoeken en werkvormen in gesprek over betekenisvol werk, de betekenis daarvan voor uzelf en voor uw organisatie of sector. Er zijn bijvoorbeeld deelsessies over:

  • Beroepstrots en betekenisvol werk
  • Op ontdekkingstocht naar de betekenis van je eigen werk
  • Een kijkje in de keuken: betekenisvol schoonmaakwerk
  • Naar een nieuwe sturingsfilosofie
  • Samen werken aan betekenisvol werk
  • De 7 doodzondes van leidinggeven

Doelgroep

Iedereen is welkom voor deze bijeenkomst, in welke sector u ook werkt of welke functie u ook heeft. Naast bestuurders, leidinggevenden, hr-medewerkers en medezeggenschapsleden nodigen we nadrukkelijk ook de professionals van de werkvloer uit. Want het gesprek tussen werkgevers en werknemers is zinvol en nodig om betekenisvol werk vorm te geven in organisaties.

Meer informatie

De bijeenkomst is op dinsdag 14 mei van 13.00 – 17.00 uur bij het CAOP, Lange Voorhout 13 in Den Haag. Bent u er ook bij? Reserveer de datum alvast in uw agenda. U kunt zich binnenkort aanmelden voor deze bijeenkomst.