Zoeken Menu
Startdatum: woensdag, 27 juni
Locatie: CAOP

Kennisforum Vertrouwenspersonen Overheid (KVO)

Thema: Integriteit en duurzame inzetbaarheid: hoe bevorder je een veilige en gezonde werkplek?

 ‘Als jij er niet was geweest, zou ik me waarschijnlijk ziek hebben gemeld’. Als vertrouwenspersoon help je vaak mensen die op hun tandvlees lopen. Dat kan allerlei oorzaken hebben. Doordat mensen hun verhaal bij je kwijt kunnen, bied je ze mogelijkheden en staan ze er niet alleen voor.

Tijdens het KVO van 27 juni 2018 stellen Margôt Stolker (expert duurzame inzetbaarheid) en Henk van den Boogaard (vertrouwenspersoon en opleider van onder meer vertrouwenspersonen) zaken aan de kaak over het belang van het bevorderen van een gezonde en veilige werkplek waarin medewerkers op een prettige manier kunnen (samen)werken. De mogelijkheden van een vertrouwenspersoon om dit te stimuleren staan deze middag centraal.

Veilige werkplek

Elke organisatie heeft vanuit de Arbowet een verplichting om een veilige en gezonde werkomgeving te bieden. Om dit te creëren wordt onder andere ingezet op duurzame inzetbaarheid, veiligheid en integriteit. Deze thema’s hebben veel raakvlakken met elkaar. Hoe stimuleer je werkplezier? Hoe ontwikkel je medewerkers? Hoe voorkom je uitval? Aan welke knoppen moet je dan draaien? Welke rol heeft een vertrouwenspersoon om een prettige, veilige en gezonde werkomgeving te bevorderen?

Praktisch

We verwelkomen u graag met koffie en thee vanaf 12.30 uur. Het programma start om 13.00 uur. De middag wordt afgesloten met een netwerkborrel om 16.30 uur.

De locatie is het Lange Voorhout 13 in Den Haag, op loopafstand van Den Haag Centraal Station.

De kosten voor deelname aan het KVO bedragen 150,00 euro.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen integriteit@caop.nl o.v.v. uw  naam, functietitel, organisatie, factuuradres en inkoopnummer/ordernummer.